Стъпки при демонтаж на климатици

1. Включете климатика за охлаждане и регулирайте температурата до най-ниското ниво (за да предотвратите достигането на климатика до зададената температура и спирането му). Ако температурата в къщата е твърде ниска и не може да се охлади през зимата, покрийте главата на температурния сензор с гореща кърпа и изчакайте 5 до 10 минути. Компресорът ще работи нормално. Накрая затворете вентила за високо налягане, като използвате регулируем гаечен ключ, за да отворите защитната капачка на интерфейса на газовата тръба и използвайте 5ца вътрешен шестоъгълник за затваряне на крана на тръбата за високо налягане по посока на часовниковата стрелка.

2. Демонтаж на външното тяло на климатика: Необходими са двама души за демонтаж на външното тяло. Първо завържете единия край на въже за средната част на външното тяло, а другия край завържете за стабилно място на балкона. След като развиете контрагайката на тръбата за високо налягане, свързваща външната машина, използвайте подготвената уплътнителна лента, за да защитите резбите, водещи до свързващото съединение на външната машина, и след това монтирайте вторичната уплътнителна капачка. Използвайте отвертка, за да отстраните контролния проводник от външното тяло и да идентифицирате местоположението на проводника. След това отстранете фиксиращите разширителни болтове. Най-добрият начин е един човек да държи външното тяло, докато другият използва гаечен ключ, за да развие винтовете на стойката и да ги премахне.

3. Разглобете вътрешното тяло на климатика: Използвайте два гаечни ключа, за да разхлабите контрагайката, свързваща вътрешното тяло, след това развийте контрагайката на ръка и използвайте отвертка, за да премахнете контролния проводник. Има два захранващи проводника и един защитно заземяващ проводник в контролния проводник на климатик с единично охлаждане. Клемната платка е маркирана с N , L и 2. Проводниците за управление и захранване на климатика за отопление и охлаждане имат 4 проводника. Ако няма маркировка на клемната платка и контролният проводник е монтиран по-късно, най-добре е да използвате клещи, за да отрежете проводника на контролния сигнал в края на клемната платка, или използвайте бележка, за да отбележите проводника на клемната платка; за да избегнете неправилно свързване на сигналния проводник по време на монтажа, причинявайки повреда във външното тяло или във външното тяло.

Въз основа на горе написаното, това са предпазните мерки при демонтаж и монтаж на климатици.

Подобни публикации

Кого да наемем за монтажа на климатика си? Купили сте си климатик и искате колкото се може по-скоро да започнете употребата му?
Монтаж на климатици Изборът на фирма за монтаж на климатици е сред топ факторите, от които зависи пълноценното функциониране на вашия нов климатик.
Професионален монтаж на климатици Професионално извършеният монтаж на климатици е от ключово значение за правилното функциониране на климатика Ви.

Търсене